POLICE

KAMEN POLICE

Okenske police so nepogrešljiv del Vašega doma ali poslovnega objekta. Izdelane iz naravnega kamna pa dajejo objektu pridih lepote in trajnosti. Pri izbiri polic je zelo pomembna izbira ustreznega materiala. V našem podjetju lahko izbirate med več kot 40. vrstami granita in marmorja.

MATERIALI KAMEN POLIC

GRANIT

Granit je magmatska kamnina, ki je nastala z ohlajevanjem lave pod ali nad zemeljskim površjem. Zaradi svoje trdnosti in odpornosti na zunanje vremenske vplive je granit zdaleč najpogostejši in tehnično najpomembnejši kamen v arhitekturi in gradbeništvu. Zaradi svoje strukture in barvne raznolikosti, svoje trdote (trdnosti) in časovne obstojnosti, je izredno primeren za notranje in zunanje površine, povsod kjer so mehanske in vremenske obremenitve najhujše.

TEHNIČNI MARMOR

Tehnični marmor je industrijski proizvod, narejen s pomočjo kombinacij naravnih marmorjev, ki predstavljajo 95% mase in 5% sintetičnega poliestra v funkciji veziva, ki ga odlikujejo posebne fizikalno- mehanske lastnosti. Dobljeno mešano kamnino odlikujejo tehnične, fizikalno-mehanske in estetske lastnosti, podobne in velikokrat kakovostnejše od tistih, ki jih vsebujejo naravni marmorji. Tehnični marmor se uporablja na vseh področjih, kjer se običajno uporablja naravni marmor. Najpogosteje se uporablja za notranje talne in stenske površine, notranje okenske police, stopnice in kot dopolnilna oprema (kuhinjski in kopalniški pulti).

 MARMOR

Marmor je po nastanku metamorfna kamnina, ki je zaradi izpostavljenosti visokim temperaturam in pritiskom manj odporna proti preperevanju in eroziji kot granit. Marmor se je zaradi svoje obarvanosti uveljavil že v Antiki kot zelo plemenit material in takšen ostaja tudi danes. Marmor priporočamo predvsem za uporabo v notranjih prostorih.

 

UMETEN KAMEN AZUR

Predstavljamo vam umetni kamen Azur7. Notranje in zunanje okenske police AZUR 7

Azur police so izdelane po posebnem tehnološkem postopku iz kristalnih kamenin, ki jih veže naravna akrilna smola. Tako izdelani kamniti elementi se odlikujejo z visoko kvaliteto in imajo gladko, sijajno ter neporozno površino.Odporne so na vse vremenske vplive, UV-žarke, kisline, luge in soli. Ne vpijajo tekočin – vode, rdečega vina, olja, blata, rje … zato na polici ne ostajajo madeži. Velika izbira različnih kamenin in pigmentov omogoča oblikovno in estetsko dovršene izdelke v 14-tih barvah. Vse to so poglavitne prednosti pred policami iz naravnega kamna in drugih materialov.

 

A1 enobarvna bela - moderna in elegantna

A2 belo svetlo siva -
še vedno moderna

A3 belo temno siva -
temnejša za drzne

A4 peščena - peščena eleganca nevtralna, za vse odtenke

A5 peščeno rjava -lepo se poda k rjavim oknom

A6 svetlo rumena - nežna, ki poživi se ujema z naravno barvo lesa

A7 svetlo zelena -
umirjeno zelena

A8 oranžna -
toplina narave

A9 peščeno oranžna -
nežna toplina narave

A10 kakav rjava -
primerna za rjava okna

A11 svetlo sivo zelena -
zelena sivina

A12 svetlo sivo črna -
granitno siva

A13 svetlo siva -
nežna sivina

A14 temno siva -
siva eleganca

TOP