OKNA

ALU MB-104 PASIVNA

Okno in sistem vrat MB-104 Pasivna -  z visoko toplotno izolacijo izpolnjuje vse zahteve elementov, uporabljenih v pasivni gradnji.

Ta sistem se uporablja za izdelavo zunanjih arhitekturnih elementov stavb, npr. Različne vrste okna, vrata, predsobe, in prostorskih struktur, ki so značilna, poleg odlične toplotne izolacije, tudi zelo dobro zvočno izolacijo, vodotesnost in zrak in visoko strukturno trdnost.

Dve različici izvedbe glede na zahteve za varčevanje z energijo toplotne SI  in AERO

Sistem se uporablja za opravljanje zunanjih gradbenih elementov, ki so značilne za odlično toplotno in zvočno izolacijo, zapiranje vode in zraka ter visoke strukturne trdnosti.

Parametri okna iz elementov MB-104 Pasivna presegajo zahteve veljavnih predpisov in standardov, zato je sistem zasnovan za energetsko učinkovito gradnjo.

 

ALU MB-104 PASIVNA

Okno in sistem vrat MB-104 Pasivna -  z visoko  toplotno izolacija izpolnjuje vse zahteve elementov, uporabljenih v pasivni gradnji.

Ta sistem se uporablja za izdelavo zunanjih arhitekturnih elementov stavb, npr. Različne vrste okna, vrata, predsobe, in prostorskih struktur, ki so značilna, poleg odlične toplotne izolacije, tudi zelo dobro zvočno izolacijo, vodotesnost in zrak in visoko strukturno trdnost.

Dve različici izvedbe glede na zahteve za varčevanje z energijo toplotne SI  in AERO.

Parametri oken in vrat, ki od elementov MB-104 Pasivna - presega najstrožje sedanje zahteve, veljavne predpise in standarde, zato sistemske MB-104 je pasivni sistem, zasnovan za energetsko učinkovito gradnjo in pasivno.

Prednosti MB-104 Pasivna:

  • okna certificirana pasivna hiša Institut Darmstadt različica MB-104 Pasivna SI in MB-104 Passive Aero
  • Visoka toplotna izolacija za okensko odprtino U 0,53 W / m 2 K in vrata Ud od 0,62 W / m 2 K
  • velike izolacijske lastnosti
  • širok spekter zasteklitev 81 mm
  • zunanja vrata so na voljo s steklom in v različici plošče – idealna  kot vrata do sodobnega doma
  • Strukturna globina okna je 95 mm (okvir), 104 mm (krilo).
  • možne debeline stekla vrat in okvirja okna - od 25,5 do 72 mm, krila okna - od 34,5 do 81 mm.

Real pasivno okno ALUPROF MB-104 Pasivna

Energetsko učinkovita gradnja je zdaj že skoraj standard. Narašča pomen pasivne gradnje, ta pa je značilna po najvišjih standardih toplotne zaščite stavb. To vam omogoča, da zmanjšate porabo energije. V  procesu tehnologije sta gospodarno in ekološko - dejansko zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in porabo surovin. Gradnja pasivne hiše zahteva uporabo visoko kakovostnih sestavin z dokazano učinkovitostjo. Da bi zadovoljili potrebe, je proizvajalec Aluprof  razvil sodoben okenski sistem «Pasivni MB-104«, ki je bil potrjen s strani Institute Darmstandt za pasivne gradnje.

Industrija nenehno razvija svoje izdelke, pogosto pred zahtevami, ki izhajajo iz gradbenih predpisov.

Aluprof SA – vodilni proizvajalec na področju inovativnih rešitev za oblikovanje objektov, je razvil nov sistem MB-104 Pasivna. Izdelek združuje visoke tehnične zmogljivosti, odlično toplotno zaščito in estetiko, ki je prav tako potrdila, da presega vse zahteve koeficientov toplotne izolacije, ki so določene po standardih za pasivno gradnjo.

Pasivni MB-104 ima profil s tremi komorami, pri čemer osrednji del služi kot izolacijski širine 60 ali 61 mm.

Sistem je na voljo v dveh različicah v gradbeništvu, glede na zahtevano toplote izolacije: SI različico in različico Aero. V slednjem primeru, da zapolni prostor med termalne vložki aerogel. Aerogel material je izdelan z uporabo nanotehnologije. Pri več kot 90%, sestoji iz zraka, ki zagotavlja odlične izolacijske lastnosti - 3-krat boljša kot običajno uporabljeni polietilena ali polistirena in lahkotnost - kar je prednost za velike zasteklitve. Zanimivo je tudi zelo vzdržljiv, da lahko zdrži tlak 4000 večja od njegove mase.

Obe rešitvi MB-104 SI in Aero 104 dosegajo odlične lastnosti pri prenosu toplote pri uporabi stekleno Dvokomorno Uw za okna ne presega vrednosti 0,80 W / (m²K). Ta je bil potrjen s strani Passive House Institute PHI Darmstadt. To  je eden od vodilnih organov za spodbujanje zamisli pasivne gradnje. Merila, sprejeta v ocenah PHI Darmstadtu so med najbolj omejujoče, ker so ta inštitut potrdila jamstvo, da se izdelek lahko namesti v stavbah s pasivnimi parametri.

Zahvaljujoč posebnim dvokomponentnim oblikam centralnega tesnila, okno kaže odličen učinek na vodo in zrak- infiltracijo. Poleg tega je večina tesnila sestavljena na kontinuiran način.

MB-104 Passive je poskrbela za vizualen izgled stavbe. Prilagoditev globine krila in okvirja, dajejo učinek ravnega izgleda od zunaj. Po drugi strani pa globoko zadnje tesnilo omogoča, da so komaj vidna od znotraj, kar povečuje tudi estetiko oken. V oknih se lahko uporabijo tradicionalne ali nevidni tečaji.

 

 

• visoka toplotna izolacija za okensko odprtino
• širok spekter zasteklitve do 81 mm

 

TOP