SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA

SEKCIJSKA GARAŽNA  VRATA

Pri sekcijskih dvižnih garažnih vratih se lamele prelomijo, vrata pa stečejo po vodilih pod strop. Ta vrsta garažnih vrat je zelo ugodna, saj ne zasede veliko prostora, ker se zloži pod strop. Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz lamel, ki so dodatno izolirane. Ponavadi so lamele IZ POCINKANEGA jekla ali aluminija. Panel za lamelna vrata je sestavljena iz dveh pocinkanih prevlek na neprekinjen način ter prekrit z lakom (plošče debeline 40 mm) in izolacijskega jedra trde poliuretanske pene.
Pri nas lahko dobite sekcijska garažna vrata v različnih barvah in v različnih strukturah.

 

 

SEKCIJSKA VRATA

Sekcijska vrata so izdelana iz visokokakovostnih materialov. Z vertikalnim odpiranjem lahko prihranite prostor tako na dvorišču in v garaži. Vratno krilo se premika vzdolž vertikalnih in horizontalnih, nadzemnih tirih. Plošče imajo zaščitne ukrepe za preprečevanje stiska roke ali prstov.

Sekcijska garažna vrata veljajo za enega najbolj priljubljenih tipov garažnih vrat.

So namreč cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo. Poleg teh lastnosti imajo tudi visok nivo izolativnosti, odpirajo se hitro, predvsem pa jih je možno popolnoma prilagoditi željam vsakega posameznika - vanje lahko vgradimo okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike, osebne prehode in podobno.

Barva: na voljo brez doplačila: bela (RAL 9010), srebrna (RAL 9006), rjava (RAL 8014), antracit (RAL 7016). Za doplačilo: DB703, barvanje po RAL-u, imitacije lesa (zlati hrast, temni hrast, oreh, mahagoni). Notranja barva vrat je standardno bela RAL 9002, opcijsko proti doplačilu tudi barvana po RAL-U na specifično zahtevo kupca.

Motiv panela: Vmesna črta, gladek (motiv LG), Vmesna črta, woodgrain (motiv L), Gladek panel (motiv G), Mikroprofilirani (motiv V), Linijski, stucco (motiv S), Kasetni, woodgrain (motiv K), Techanusflex (motiv T)

Debelina panela: 42 mm ali 62 mm

Debelina jeklene pločevine: 0,60 – 0,70 mm, odvisno od različice (Premium, Excellence in Thermo)

Izolativnost: 62 mm lamele U do 0,61 W/m2 K; 42 mm lamele U do 0,91 W/m2 K; *Manjša kot je vrednost U, boljša je toplotna izolacija. Točne vrednosti so odvisne od velikosti in izvedbe vrat

Hitrost odpiranja: do 20 cm/sek, industrijska do 22 cm/sek

Uporaba: v stanovanjskih in poslovnih objektih

 

Različne možnosti izvedb in dodatnih elementov

 

Na voljo so različne možnosti vgradnje svetlobnih elementov in/ali osebnega prehoda. Kombinacijo postavitve si izberete po svojih željah.

Možnost montaže svetlobnih elementov

PVC svetlobni elementi so narejeni iz dvoslojnega termopan stekla, montiramo jih glede na vaše želje – horizontalno ali vertikalno. Na voljo so tudi različne barve okvirjev in različni načini zasteklitve - mat, kristalno ali satin steklo.

Zračniki

Zračniki omogočajo prezračevanje garaže, kar znatno izboljša klimo v prostoru in preprečuje pojav plesni. Prezračevalne rešetke so prilagojene lamelam, razporeditev zračnikov pa prav tako prilagodimo glede na vaše želje in zahteve. Na voljo so v PVC in aluminijasti izvedbi.

 

 

Posebnost sekcijskih garažnih vrat je velik izbor barvnih kombinacij zunanjega videza panela:

Notranja barva vrat je standardno bela RAL 9002, opcijsko proti doplačilu tudi barvana po RAL-U na specifično zahtevo kupca.

Kakovostni izolirani paneli

Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz posameznih panelov, 42 ali 62 milimetrov debelih in od 50 do 60 centimetrov visokih. Paneli so med seboj zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se medsebojno popolnoma prilegajo.

Paneli so optimalno izolirani, obenem pa so polnjeni s posebnim CFC polnilom, ki prenašajo ekstremne vremenske pogoje (zagotavljamo, da se vrata med temperaturami - 90 stopinj Celzija in + 80 stopinj Celzija ne poškodujejo).

1. Posebej profilirane plošče (znotraj in zunaj) preprečevanje stiska prsta pri združitvi tečajih in prehoda vrat.
2. Zaščita pred samovoljnim padcem vrat v primeru poškodbe kablov .
3. Integrirana varnost v primeru zloma torzijske vzmeti zagotavlja največjo varnost.
4. Periferna tesnila zagotavljajo ustrezno toplotno in zvočno izolacijo.
5. Zaščita pred preobremenitvijo v primeru stika z oviro, se vrata ustavijo, in potem gredo nazaj gor.
6. Fotocelice zagotavljajo ustavitev vrat in njegovo vrnitev v položaj po želji.

Različne možnosti montaže sekcijskih garažnih vrat

Obstaja več različnih možnosti montaže sekcijskih garažnih vrat, prilagoditve opravimo glede na velikost odprtine in namembnost prostora.

 

Možnost Izbire različnih stikal

Stikalo na ključ - kombinacija stabilnega kovinskega ohišja in cilindričnega vložka ščiti stikalo pred zunanjimi vplivi. V paketu s stikalom prejmete tri ključe.

Kodno stikalo - brezžično kodno tipkalo je pritrjeno nadometno in omogoča odpiranje ter zapiranje vrat iz zunanje strani garaže.

Čitalec prstnih odtisov - omogoča preprosto in varno odklepanje. Prstni odtis je zaradi svoje edinstvenosti odlično sredstvo za identifikacijo.

Smart Home sistem - s pomočjo pametnih instalacij upravljamo pametno hišo in posledično tudi garažna vrata, razsvetljavo, senčila, ogrevanje, hlajenje in ostale funkcije.

 

Osnovne značilnosti stranskih sekcijskih garažnih vrat

Barva: na voljo brez doplačila: bela (9010), srebrna (9006), rjava (8014), antracit (7016). Za doplačilo: DB703, barvanje po RAL-u, imitacije lesa (zlati hrast, temni hrast, oreh, mahagoni). Notranja barva vrat je standardno bela RAL 9002, opcijsko proti doplačilu tudi barvana po RAL-U na specifično zahtevo kupca.

Oblika panela: Vmesna črta, gladek (motiv LG), Vmesna črta, woodgrain (motiv L), Gladek panel (motiv G), Mikroprofilirani (motiv V), Linijski, stucco (motiv S), Kasetni, woodgrain (motiv K), Techanusflex (motiv T)

Debelina panela: 42 mm.

Debelina jeklene pločevine: 0,60 – 0,70 mm (Premium).

Uporaba: v stanovanjskih in poslovnih objektih.

Izolativnost: 62 mm lamele U do 0,61 W/m2 K; 42 mm lamele U do 0,91 W/m2 K; *Manjša kot je vrednost U, boljša je toplotna izolacija. Točne vrednosti so odvisne od velikosti in izvedbe vrat.

Hitrost odpiranja: do 20 cm/sek.

 

Za tiste, ki želite nekaj več

Stranska sekcijska garažna vrat so narejena iz enakih panelov, kot dvižna sekcijska garažna vrata. Od njih se razlikujejo zgolj v načinu odpiranja – ne odpirajo se navpično navzgor kot sekcijska, ampak bočno ob steno. In prav to je tisto, zaradi česar so kupcem tako zanimiva, saj so drugačna od ostalih, bolj ekstravagantna, dajejo občutek naprednejše tehnologije in modernejšega pristopa. So dobra rešitev tudi v primeru, ko so na stropu kakšne ovire.

Narejena po vašem okusu

Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz posameznih panelov višine od 50 do 60 cm in debeline 42 mm ali 62 mm, med seboj pa so zatesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se popolnoma ujemajo. So dodatno izolirani, zaradi uporabe posebnega CFC polnila pa prenašajo ekstremne vremenske pogoje (zagotavljamo, da se med temperaturami -90 stopinj Celzija in +80 stopinj Celzija, ne bodo deformirala). Posebnost sekcijskih garažnih vrat, ki bo kupca zagotovo najbolj zanimala, je velika izbira kombinacij barv (izgled mahagonija na woodgrain strukturi, vrata iz ALU svetlobnih panelov, barva po lastni izbiri …, prav tako je lahko popolnoma prilagojena tudi površina panelov – izgled usnja (Techanusflex), imitacija lesa (Woodgrain), gladka, z eno ali več vmesnimi črtami. Njihov izgled omejuje samo vaša domišljija.

Prednosti

Prednost stranskih sekcijskih garažnih vrat je tudi ta, da ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se odprejo točno toliko, kolikor kupec potrebuje ali želi – lahko jih odprete samo delno in omogočite prehod posamezniku, če jih odprete v celoti se lahko skoznje zapeljete z avtomobilom ... Prav tako tovrstna rešitev ne potrebuje torzijskih vzmeti, zaradi česar je vzdrževanje še lažje. Paneli pri stranskih sekcijskih garažnih vratih so vroče cinkani in prašno barvani, prašno barvana je tudi konstrukcija, ki je sicer v aluminijasti izvedbi.

Varnost

Stranska sekcijska garažna vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. Vsa stranska sekcijska garažna vrata nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Za rešitev tega smo vgradili tako imenovan “hand-push” sistem.