ROLO VRATA

ROLO GARAŽNA VRATA

Rolo garažna vrata se od drugih garažnih vrat razlikujejo po tem, da se ta zvijejo v posebno škatlo, ki je nameščena na vrhu odprtine ali pa na zunanji strani vrat.
Na vrata je ponavadi pritjen tudi elektromotor, ki omogoča avtomatsko dvigovanje vrat. Garažna vrata  so dodatno opremljena tudi z vgrajenim ročnim dvigom. Avtomatska garažna rolo vrata se upravljajo z daljincem ali notranjim stikalom, posebaj pa lahko naročimo tudi odpiranje s stikalom na ključ, kodnim stikalom ali fotocelicami.

 

 

Rolo garažna vrata imajo eno veliko prednost, ki nikakor ni zanemarljiva – za vgradnjo v vaši garaži potrebujejo zelo malo prostora, saj se sistem navija v zaščitno skrinjo, kar pomeni, da deluje na principu rolete. Prav zaradi tega se zanje običajno odločajo tisti, ki so s prostorom zelo omejeni. Visoko stopnjo udobja nudi tudi dejstvo, da lahko parkirate tik ob njih in da jih lahko z njimi upravljate preko daljinskega upravljalnika (v primeru izpada električne energije pa tudi ročno). Prednost rolo garažnih vrat je tudi možnost zunanje montaže. Na takšen način pridobite še nekaj dodatnih cm za parkiranje vašega avtomobila.

Garažna rolo vrata so lahko opremljena s kontaktno letvijo oziroma z optosenzorjem. Gre za varnostno napravo, nameščeno v spodnji gumi, ki ob naletu na oviro avtomatsko začne dvigati vrata.

Vrata so lahko opremljena tudi s fotocelicami, ki skrbijo za avtomatično zaznavanje ovire in povraten ukaz v primeru, da vrata naletijo na oviro. Tako boste lahko brez skrbi tudi, če se bodo živali ali otroci igrali v bližini vrat. Vrata se bodo ob naletu na oviro sama dvignila nazaj. Za doplačilo je na voljo tudi izboljšana protivlomna zaščita za rolo vrata.

Barva: osnovne barve na voljo brez doplačila: bela (9010), srebrna (9006), rjava (8014), antracit (7016). Za doplačilo: DB703, barvanje po RAL-u, imitacije lesa (zlati hrast, temni hrast, oreh, mahagoni).

Višina lamele: 77 mm.

Debelina lamele: 19 mm.

Teža na m2: 4,70 kg.

Maksimalna širina: 5 m.

Maksimalna višina: 4,5 m.

Maksimalna površina vrat: 16 m2.

Število lamel za višino 1 m: 13.

Uporaba: v stanovanjskih in poslovnih objektih.

Hitrost odpiranja: do 14 cm/sek.

Izolativnost: U do 5,7 W/m2 K; *Manjša kot je vrednost U, boljša je toplotna izolacija. Točne vrednosti so odvisne od velikosti in izvedbe vrat.

Ceniki - cene 2023: Rolo garažna vrata - Primerjam.si

Rolo vrata so sestavljena iz aluminijastih lamel dimenzije 77 in 100 milimetrov, elektromotorja s pripadajočo elektroniko, aluminijastih vodil in iz aluminijastega pokrova.

Prednost aluminijastih lamel je, da so odporne proti koroziji. Polnjene so s poliuretansko peno, ki je odporna na vse vremenske razmere.

Tudi vodila so aluminijasta. Po želji, v kolikor izberemo varianto Premium, so ji dodane protivetrne zanke, ki preprečujejo zdrs lamel iz vodil.

Za boljše tesnenje je na spodnji strani roloja tesnilna guma, ki se prilega neravnim površinam in hkrati ne omejuje delovanje roloja. V tesnilni gumi so tudi optosenzorji, ki omogočijo, da se vrata ob naletu na oviro ustavijo.

Da v prvih krogih navijanja ne bi prišlo do poškodb na lamelah, je na prvih pet lamel dodana posebna zaščita oziroma varnostni polimki. Po želji jih lahko nalepimo čez cela rolo vrata. Ne le, da bo odpiranje tišje, tudi lamele bodo zaščitene.

Rolo garažna vrata so iz aluminija in so prašno barvana, kar daje vratom lastnost trajnega izdelka. Prašno barvanje omogoči debelejši nanos barve in s tem večjo trdnost izdelka.

TOP